Leerbedrijf

Als erkend leerbedrijf bieden wij de leerlingen die een bouwopleiding volgen een praktijkopleidingsplaats.

Een door SBB erkend leerbedrijf voldoet aan de eisen die door de sector worden gesteld aan de uitvoering van de beroepspraktijkvorming.

De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het praktijkgedeelte van de opleiding van leerlingen ligt bij onze leermeesters E. Majoor en P. Kievits.
De leermeesters brengen leerlingen niet alleen de benodigde vakkennis bij, maar leren ze ook werken in teamverband en kweekt begrip voor onderwerpen als arbeidsomstandigheden, hygiƫne en kostenbewustzijn.

De Leermeesters dragen de verantwoordelijkheid voor het leerproces van de leerlingen op de werkplek en leiden hen op tot goede vaklieden.
Daarmee zorgen ze ervoor dat de vakkundigheid in het bedrijf wordt gewaarborgd. Voor de leermeesters is het belangrijk dat zij het overdragen van kennis beheersen, informatie hebben over de aanpak van jongeren en kennis hebben van het opleidingsproces. Voor deze bijzondere taak worden zij door Fundeon opgeleid.

 

Techniek Opleidingen Flevoland TOP

Op dit moment is Ed Majoor betrokken, als adviseur, bij de oprichting van een regionaal opleidingsbedrijf, provincie Flevoland, voor de bouwsector. (BBL2/BBL3)

Centraal hierin staat het opleiden van met name jonge leerlingen tot gecertificeerde werknemers met een opleiding MBO timmeren, metselen, tegelzetten enz.

TOP treed hierbij op als werkgever en bied de leerlingen een leer- en werkgarantie tijdens de opleiding. 4 dagen werken en 1 dag naar school.

Voor meer informatie ga naar de website www.ovg-genemuiden.nl

 

 

sbb-beeldmerk

sbb-logo-rgb-groot

Bouwmij P.W. Schipper B.V.

Bouwmij P.W. Schipper B.V.